Hem/Skolor & Partners

Vill du höja kvaliteten på utbildningen?

Om du vill höja kvaliteten på er utbildning inom El- och Energiprogrammet, då ska ni bli ETG-partner! Utbildningskonceptet ETG drivs av elteknikbranschen för att höja kvaliteten i yrkesutbildningen och göra det attraktivare att studera till elektriker. Anslutna skolor får tillgång till undervisningsmaterial som utgår från företagens förväntningar och branschens krav på blivande medarbetare.

Mervärde

Alla ETG-partners ingår i ett nätverk som samverkar kring att utveckla utbildningen i nära samarbete med branschens företag såväl nationellt som regionalt.

Tillsammans med några av skolorna har vi tagit fram uppgifter och övningar som vi hela tiden utvecklar och förfinar. Detta gör att du som lärare kan koncentrera dig mer på mötet med eleven. Du kan lägga mer tid på att kontrollera, bedöma och ge feedback än på att planera lektioner.

Tanken är att ge eleverna rätt förutsättningar för att bli välutbildade elektriker som är rustade för framtidens utmaningar.

Vi har tre år på oss. Under den tiden arbetar vi för att utveckla undervisningen till ett kreativt och problembaserat lärande och slutligen ta steget vidare till ett utvecklingsinriktat lärande.

Genom att bli ETG-partner får du som lärare tillgång till ett nätverk med kollegor i samtliga yrkesämnen. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla pedagogik och undervisningsmaterial tillsammans med övriga partners. Vi utgår från goda exempel och jobbar med att hela tiden göra utbildningen bättre.

Kvalitetssäkring och yrkesbevis

ETG-konceptet innebär att både elevens kunskap och praktik kvalitetssäkras. Kunskapsmålen följs löpande upp med terminsvisa prov. Praktiken genomförs med utbildade handledare på företagen vilka dokumenterar och kommenterar alla moment eleven gör. Utbildningen avslutats med ett veckolångt praktiskt yrkestest som bedöms av aktiva i branschen.

Elever som klarar kurskraven, terminsproven och yrkestestet samt genomfört praktiken på 600 timmar erhåller en ETG-examen. De kan därefter direkt anställas som elektriker i företagen utan att först gå som lärlingar.

Låter det intressant?

Kontakta vår VD Jonas Andersson som gärna berättar mer om vad det innebär och hur processen går till. Du når honom på 072-532 15 53 eller jonas@etgsverige.se.

Du kan också fylla i dina uppgifter i kontaktformuläret nedan.